Onsdag!

Idag är det onsdag och det är strålande sol ute och redan 17 grader fast det är morgonen så det kommer väl bli runt 25. Jag sitter i mitt rum och fryser, dem har stängt av värmen helthäär och jag är ju sjuk så det är kallt. Men ska snart ut i solen ändå. Jag ska gåoch handla mat och sen gå och passa Sophie. Imorse så åkta alla ifamiljen förutom storasystern till Kroatsien. Detär ju en ledigdag imorgon så demtogen extra dag sådem kan vara bort i 5 dagar påen pilgrimsfärd. Issor storasystern har ett enormt prov på måndag och tisdag  så hon ska  vara hemma och plugga  hela dagarna.  Så  då blir jag ensam kvar och kom  på att jag vill åka till min mormor och morfar och vara där över helgen. Så jag skagå och boka biljetterna idag så åker jag på fredag kväll eller lördag morgon och kommer tillbaka på måndag. Jag pratade med min morfar igår för att fråga om det var okej och han sa självklart och att dem blirjätte glada av att jag kommer
så nu längtar jag dit.
Har jag berättat att dem har ett marsvin här? Den heter Chrunchy och är jätte söt fast den är jätte rädd. Igår gosade jag lite med den fast sen så tänkte jag att den är ju samma storlek som en råtta så det kunde lika bra varit en råtta jag satt och gosade med så jag fick panik och la tillbaka honom i sin bur!

Ha en bra dag jag hoppas det är lika fint väder i Sverige som här för nu är det verkligen sommar här =D



Paris

Hej hej, nu är klockan halv tre och jag ligger bara i min säng och vilar. Monique har skrivit ett recept till mig så jag kan gå och hämta ut antibiotika men jag tycker det är lite att ta i. Jag har bara ont i halsen och har haft lite feber och känner mig trött och svag men det är ju sånt som går över efter att man har vilat ett tag. Så nu ska jag vila hela dagen för imorgon ska jag vara barnvakt till Sophi igen mellan kl 2-5 så jag vill vara lite piggare. Men jag äter ingenting för jag orkar inte och jag är heller inte hungrig. Men jag vill inte gå ner i vikt kommer bara bli svag så jag ska äta ikväll.

Jag har tänkt på en sak jag skäms lite att säga det men jag tycker faktiskt inte om staden Paris. Det är en fin stad det finns mycket att se många fina parker men det är helt för stort och för mycket folk överallt. Jag tycker om stora städer men inte denna det är för gråt och för mycket folk som tigger. När man ska någon stans får man sitta i den jävla metron halva dagen. Jag har bestämt mig att jag vill åka här ifrån senast den 10 juli och sen inte komma tillbaka mer kanske på semester men inte att bo här. Jag behöver ett hav nära mig jag mår inte bra utan det.

Här är några bilder på Paris som det är på riktigt tycker jag,
fast det är ju faktiskt vår nu så det är mycket grönare än på vintern.







Lite Fakta om Paris

  • I centrum av Paris bor det 2,2 miljoner människor men i hela Paris när man räknar med förorterna så bor det över 11 miljoner människor!
  • Över 30 miljoner utländska turister besöker Paris varje år, det gör Paris till världens populäraste resemål!
  • Det finns vissa kvarter i Paris där det bor 100 000 människor per kvadratkiliometer!
  • Om Paris var ett land så hade det varit världens femtonde land med att ha störst ekonomi!


Top 10: Turistattraktioner i Paris


miljoner besökare per år
  1. Notre- Dam, 12,8 miljoner
  2. Disneyland, 12,4 miljoner
  3. Sacré-Coeur Montmartre, 8 miljoner
  4. Louvren, 6,6 miljoner
  5. Eiffeltornet, 6,2 miljoner
  6. Centre Pompidou, 5,4miljoner
  7. Slottet i Versailles, 3.3 miljoner
  8. Parc de la Villette, 2,8 miljoner
  9. Musée d´Orsay, 2,6 milljoner
  10. Parc Asterix, 1,8 miljoner

Jag har varit och sett alla utom tre stycken somär Centre pompidou, Parc de la Villette och Parc Asterix så jag får ta och göra det innan jag åker hem!



Lördag och Söndag

I Lördags gick det bra även fast jag inte mådde sådär jätte bra. Jag passade en flicka som är 6 år som heter Sophie hon är jätte söt. Sen hämtade jag och lämnade Roland på han olika saker. På kvällen kom Therese hit så kollade vi på Eurovision det var jätte kul. Vi skulle egentligen kolla i vardags rummet men tvn hakade hela tiden så vi kollade i mitt rum på min lilla tv. Vi tyckte att han från Norge var bäst fast vi blev faktiskt lite chockade att alla andra också tyckte det haha. Jag tyckte hans låt var bra och han var grym på fiol. Sveriges var inte bra tyckte jag. I sverige är det ju rätt stort med eurovision nästan alla kollar på det men i Frankrike är det ingenting dem vet kanske vad det är men det är inte många som kollar på det. Det ärtråkigt men som tur var hade jag min svenska vän haha.





I söndags åkte jag till min mormors bror Michel och hansfru Louisette för att äta lunch jag kom vid halv 1 och stannade till ungefär 5. Sen åkte jag till Notredam Kyrkan och gick på en mässa jag tycker om att gå på det ibland. Efter det möte jag Therese vi skullegå på bio för det kostar bara 3 euro under en vis period. Vi gick längs Champs Eelyse men vi hittade ingen bra film som började då vi ville gå så efter att ha promenerat där enstund åkte vi hem.



Idag vaknade jag och mådde ännu sämre jag kan knappt prata min hals gör jätte ont och jag känner mig svag och kall hela tiden. Det ringde en en kvinna som är bekant med mamman i familjen som vill att jag ska passa hennes två barn som bara är 2 månader och 12 månader gamla från den 2 juni. På eftermiddan ringde han från restaurangen där jag provjobbade förra veckan och sa att jag har fått jobbet. Jag visste inte vad jag skulle göra eftersom jag hade sagt till mamman med barnen att jag kunde jobba för henne och det är mammans bekant så jag kan inte bara skita i det. Så jag pratade med mamman Monique om det och hon tyckte att jag absolut skulle ta restaurang jobbet. Vi pratade ut om lite annat också det känns så skönt att ha henne här hon ger en råd och ställer upp för mig. Jag tycker mycket om henne och resten av familjen. Så jag ringde till restaurangen Be good heter den och tackade ja. Så jag börjar ondsag den 27maj kl 11. Det känns bra jag är glad att jag har fått det chefen är jätte trevlig och alltid glad. Detta känns seriösare än det andra jobbet för jag ska skicka kopia på mitt körkort och pass och sen skriva kontrakt.

Jag kommer jobba mån-fre jag slutar alltid 15.15 och börjar 11 på mån,ons,fre och på tis och torsdag börjar jag 06.30. Mina arbetsuppgifter kommer att vara att leverara runt mat till 8 olika ställen med bil i Paris på tisdag och torsdag morgon och resten av tiden att hjälpa till att servera mat plocka undan. Det är säker mer som jag inte vet nu. Dem bjuder på mat där till lunch och dem som jobbar där är jätte trevliga så jag är glad. Plus att jag har hittat ett snabbare sätt att komma dit =)


Sen nu på kvällen lagade jag mat till Roland för han ska gå på teater nu kl 19 och han tyckte min mat var jätte god han verkligen njöt av det och sa flera gånger tack för att du har gjort såhär god mat till mig. Haha jag hade stekt potatis med stekt lök och en bit kött med en god sås till. Sen hade jag gjort en tomat salad och när jag frågade om han inte skulle smaka av den sa han nej men efter en stund sa han eller jo om den är lika god som resten av maten får jag inte missa det haha han är så gullig. Efter jag hade plockat maten så gickjag förbi hans rum och såg atthan hade klätt upp sig i kostym och parfymerat sig och stod och speglade sig såsöt han är asså hahah.

Här är han i sin kostym!



Sjuk :(

Idag vaknade jag och hoppades att jag skulle må bättre eftersom jag kände redan igår att jag höll på att bli sjuk. Men det var värre jag har verkligen ingen lust att vara sjuk. Kl 2 ska jag passa en flicka som är 6 år när mamman kommer hem 16.50 måste jag snabba mig hem för att sedan åka och hämta Roland på sin fotboll och sen köra honom till sin kör. Jag orkar inte stressa idag men jag måste. Igår gick jag ut i ösregnet och blåsten för att åka till apoteket och lämna mitt cv sen åkte jag och träffa en svensk mamma. Vi pratade en stund hon var jätte trevlig hon vill att jag ska passa hennes son som är snart 2 år. Det är bara ca 3 eftermiddagar i veckan som jag behövde passa honom. Jag vill ju ha mycket fler timmar att jobba så det passar inte så bra. Men vi skulle se längre fram ändå. Sen var jag på teater igen med Roland han spelade inte utan han ville kolla på sina kompisar som var med. Vi var där till 22.30 ungefär. Det var inte så kul för jag mådda dåligt och det tog en massa tid.
Ikväll ska kanske Therese komma hit så ska vi kolla på melodifestivalen det ska bli kul längtar redan :-D

Dåligt väder :(

Jag skulle precis gå ut för att åka till apoteket som jag ska söka jobb på när det börjar ösregna. Så jävla störigt jag har inga skor för såna här väder. Det är bara 13 grader så man är blöt och kall hela tiden och det ska vara så här hela helgen. Nu får det fan sluta regna!!!!!

Jeudi a Versailles

Då har hela torsdagen gått och imorgon är det fredag och så helg. Jag vet inte riktigt vad jag ska göra i helgen förutom att  imorgon ska jag träffa en Svensk Mamma på en fika så ska vi prata lite  om hennes 10  åriga son som jag kanske ska passa osv.  På  Lördag ska  jag  passa en flicka som är 6  år tror  jag några timmar under dagen. Annars tänkte jag kanske åka till Paris och träffa en kompis som heter Michelle hon är från Switserland jag vet inte hur det stavas på svenska okej inte på engelska heller men ni förstår säkert. Jag hoppas det blir finns väder så man kan vara ute.Juste på Söndag ska jag till min mammas morbror som bor här.

Idag så vaknade jag vid 9 tiden åkte till monoprix och hjälpte Therese med att handla mat och sen bära hem det. Sen åkte jag hem städade mitt rum tvättade mina kläder. När klockan var  halv 8 åkte jag och issor (storasystern) till Rolands teater det var rätt kul att kolla. Han är jätte duktig jag tror han kan bli något stort för han har rörelserna och är inte alls nervös som man såg att dem andra barnen var. Han har sökt till en jätte bra skola för musik och teater det var 300 somsökte mendet är bara 3 som får plats. Jag hoppas han får det för han är sjukt duktig på att spela och sjunga. På vägen hem åkte jag med issor vi snackade en massa hon berättade om skolan hon plugagr ihjäl sig från hon vaknar tills hon somnar pluggar hon och jag skojar inte hon tar bara paus för att äta inget annat. Hon har nu gått ett år det är 600 som vill gå vidare till andra året men det är bara 30 som får gå vidare. Det är intealls som Sverige här det är omöjligt för dem att at ledigtefter gymnasit utan dem MÅSTE plugga vidare om demvill bli något. Gör demintedet får demjobba i en restaurang eller något liknande och det anses som en riktigt skit jobb för dem. Sen får dem göra det resten av livet för dem kan inte plugga vidare sen. Jag är glad att jag bor i Sverige annars hade jag varit körd jag kan alltid komma hemoch plugga på något sätt.

Här är en bild på Roland när vi byggde någon slags bana i hans rum.





Här är lite bilder på mitt rum det är svårt att få en helhet men man ser ju lite ändå.


Förvirrad

Heeej! Igår så var jag på jobbintervjun på en lunch restaurang som ligger i Paris i 20e arr. Det tog mig ca 1,5 timme att komma dit hemifrån mig ochjag gick helt fel när jag komdit så det tog extra lång tid. Men när jag kom dit så pratde vi lite om mitt cv ochså där. Sen ville han att jag skulle test jobba i en timme såatt han kunde se hur jag var mot kunderna osv. Det kändes lite läskigt men  han stod ju inte kollade på mig hur jag var. Det jobbade en svensk tjej där men hon ska sluta så om jag får jobbet är det henns  plats jag ska ta.  Sen jobbade det en polsk  tjej som jag var med hela tiden hon var jätte snäll och visade mig allt. Jag tyckte att det var jätte kul att jobba där minaarbets uppgifter kommer att vara att hjälpa till att servera mat och att leverera mat med bil igenom hela Paris och sen att plocka undan mm. Jag tycker det är kul för det är varierande. Men chefen ska ringa mig imorgon och ge besked om jag får det. Jag vill ha det men jag är jätte osäker pga den långa resevägen.
På vägen hem så ringde en man från ett ställe där jag har sökt jobb i annonsen stod det som receptionist hos en doktor. Men eftersom jag var i metron så bröts det hela tiden och mannen pratade in på min telefonsvarare. Han sa att dem kunde erbjuda mig ett jobb som sjutsköterska med inriktning medicin och att dem ska ge mig ett diplom i detta. Jag tycker det verkar somnågot skit bra för jag menar vem som helst kan ju inte bli sjutsköterska. Eftrsom mamman i familjen där jag bor är doktor ville jag gärna att hon lyssnadepå det han hade sagt på min telefonsvarare för att se om det var något bra. Hon tyckte inte det och hela familjen lyssnadepå det och tyckte att han verkade konstig och att han kanske var med i en sekt. Så ingen tyckte att jag skulle ringa tillbaka men jag ringde ändå idag och dem skulle ringa tillbaka närdem hade tid. Man vet ju aldrig det kanske är något bra så jag vill kolla upp det.
Sen ringde det en svensk mamma som vill att jag ska ta han dom hennes 10 månader gamla son under dagarna.
Så nu är jag helt förvirrad jag vet inte alls vad jag ska göra med något. Mamman i familjen jag bor hos vill att jag stannar längre och jobbar för dem och för hennes svågerstvå med att passa hennes barn. Men jag tror inte det är det jag vill utan vad jag verkligen vill är att flytta till Nice och jobba och bo där. Jag tror att det är något jag verkligen kan satsa på. Men jag vet inte hur något fungerar där Paris är ju så himla stort så här finns massa saker och massa möjligheter. Men tänk om jag får jobbet på restaurangen imorgon vad gör jag då? Allt gick plötsligt så snabbt nu. Jag vill tjäna pengar så barnpassningen kanske inte är bra betalt men det är nog det bästa för dåkan jag sluta till sommaren och flytta till nice eller åka hem ahh blir galen vet inte vad jag ska göra.

12 Maj

Nu har jag duschat och fixat mig ska bara äta något snabbt och sen iväg till centrum av Paris. Jag vet inte riktigt vad jag ska göra men jag får se jag orkar inte sitta hemma bara. Imorse vid 9 tiden ringde en kille från en restaurang där jag har sökt jobb och berättade lite om lönen och hur jag tar mig dit och arbetstiderna. Jag ska dit imorgon på intervju och sen testa jobba i 1,5 timme. Det ligger mitt inne i Paris, det kommer ta mig lite mer än 1 timme att ta mig dit  just nu bryr jag mig inte om det för jag ville bara ha  ett jobb,  jag kommer jobba 26  timmar  i  veckan och  få en lön på 1000 euro det blir ungefär 800 euro efter skatt. Det är kanske inte det bästa men det är något och på  en restaurang är det kul också och jag får arbetserfarenheter från det vilket jag inte har nu. Jag ska ändå söka lite jobb idag för man vet ju aldrig vad som kan hända.

Jag trodde egentligen att jag skullefå100 euroi månaden när jag var här för mamman här hade sagt det. Så närvi pratade igår så var det så att om jag jobbade extra timmar så kunde jag komma upp till det.Jag tycker att det är väldig dålig still att inte ha förklarat det bättre innan jag kom för jag hade ju räknat med dem pengarna i början till jag hade fått min lön. Jag kan ju heller inte jobba massa extra när jag jobbar på ett annat ställe. Så jag berättade för henne att jag hade räknat med dem pengarna och att jag inte har ett jobb så det blir svårt för mig och jag hade inte tänkt mig att det skulle bli såhär. Så hon gav mig 50 euro i förväg för Lillian som lagar mat här åker till Italien imorgon så jag skalaga maten. Jag tror hon förstod att det var fel av henne för hon började räkna ihop alla mina extra timmar. Jag är ju bara här med pojken 2,5 timmarpå kvällen och fördet får jag dåmat och beoende. Men man lär dig något nytt varje dag och igår lärde jag mig att ta reda på sin fakta ordentligt. Det är bättre att fråga för mycket än att fråga för lite.

Här i Paris är det bara 14 grader och molnigt kallt :(. Hoppas ni har det bättre i Sverige.

Resten av min vecka.

Fredag-  Therese ringde vid 4 tiden vi träffades vid 17.30 spelade lite fotboll i en jätte mysig park. Sen gick vi och handlade laktosfri mjölk och gick hem till mig och gjorde pannkakor och stekte kött. Vi åt 2 pannkakor fyllda med blandfärs och ost och tomat, jag trodde inte att det skulle bli gott för pannkakor för mig är sockrit och inte mattigt men det blev jätte gott. Sen åt vi två med nutella till efterrätt vi blev riktigt mätta ska jag säga.

Lördag-  Jag gick hem till Therese och kollade på film the guardien en riktigt bra film. Sen gick jag hem åt fixade mig och gick tillbaka till Therese vi drack lite vin och malibu och hade trevligt. Sen tog vi tåget till ett ställe i Paris som heter Truskel det är ett ställe med en bar och ett litet dansgolv och fullt med folk. Det var okej där men jag var irriterad en större del av kvällen pga alla killar. Det var så jobbigt så ni förstår inte under kvällen kom det fram minst 10 killar med jobbiga komentarer som jag har gjort ett vad med mina kompisar om att jag kan kyssa dig, vilka fina skor du har, vad då att jag bara är okej va va va!! jag tycker du är så söt du har en fantastisk utstrålning , varför ignonerar du mig varför tar du bort ditt huvud föresten så jävla bra franska pratar du inte, jag har kollat in dig hela kvällen och jag.... jag orkade inte äns höra slutat på det där. Jag villa absolut inte skryta, det är bara såhär franska killar är och jag är så jävla trött på dem. När jag gick ut för att ta luft och är lite arg då kommer det fram en lesbisk tjej med en kostym som var minst 3 storlekar för stor och vill bjuda mig på en drink. Nej det blev för mycket säger jag bara men jag hade kul ändå jag och Therese dansade och hade skoj. När det stängde gick vi  och åt en stor hamburgar tallrik  jag rensade hela tallriken haha och föresten så blev vi bjudnapå det :D. Sen åkte vi hem och det som jag såg i metron fick mig att hata killar ännu mer. Vi satt ner i metron och vi var själva i vagnen så kommer det på en kille i 30 års åldern som går förbi oss några gånger och kollar sen sätter han sig ner framför oss. Usch jag får rysningar när jag tänker på det men iallafall så helt plötsligt knäpper han upp byxorna tar fram sin "sak" haha och runkar så jävla äckligt helt öppet sittar han framför oss och kollar påoss medans han gör det och vi blev jätte arga skrek massa saker på svenska och gick mot dörrarna och då går han efter oss. Jag fick lite panik men vi var framme så vi hoppade snabbt av. Hemskt  var det fattar vissa människor inte  att man bara inte gör så.

Söndag-  Jag vaknade vid ett tiden eftersom vi kom hem kl 7, vi gick och simmade det kändes skönt precis vad som behövdes. Sen gick jag hem fixade mig osv och gick till ett cafe med Therese jag försökte hjälpa henne med sina fransk läxor men jag vet inte om jag var så mycket till hjälp.Vi satt där ett tag  och snackade en massa, det kan ju kännas jobbigt  ibland att vara borta från alla  och Therese får allt att kännas mycket bättre vi kan verkligen snacka om allt.

Här kommer lite bilder från helgen










Denna mannen såg jag i stan för några dagar sedan så ville jag ta ett foto på honom men han försvann innan jag hann ta ett. Så i lördags så bara satt han där i baren så jag var tvungen att ta ett fotopå honom.


Måndag!

Idag är det måndag och jag känner mig svag och trött, det är 15 grader ute menblåser och regnar ibland. Idag har jag sovit en stund på dagen och bara tagit det lungt. Jag har sökt en massa jobb på internet och imorgon ska jag gå ut och lämna cv. Jag pratade rätt mycket med Lillian idag hon berättade att alla här i huset tycker om mig jätte mycket och tycker att jag är så sött så det gör mig jätte glad det känns skönt. Hon berättade att med vissa tjejer här har det varit problem dem har klagat och sen har mamman här blivit arg osv så det skrämmer mig lite jag vill ju inte att någon ska bli arg på mig fast jag klagar inte på något här jag hjälper gärna till med ännu mer eftersom jag knappt gör något.
Hela igår och idag har jag saknat min familj jätte mycket jag hade velat ha dem här. Jag ska snart ringa min mormor och morfar dem bor några timmar ifrån Paris jag tyckeromatt prata medmin mormor och jag har inte pratat med henne sen jag kom hit. Jag vill gärna hälsa på dem över en helg så jag ska försöka bestämma en helg nu med dem. Sen ska jag ringa min mormors bror i denna veckan och fråga om jag kan komma dit och va med dem på Söndag han bor här i Paris så jag måste åka dit då och då eftersom det är familj och jag vill. Denna veckan SKA jag hitta ett jobb innan Fredag så jag ska söka ordentligt för om jag inte hittar ett snart är det inte lönt att få ett heller eftersom jag snart ska hem.


.

Jag har tänkt på en sak nu sedan jag skrev det förra inlägget så jag ville bara säga detta. Jag har det bra här ändå och jag har kul jag längtar inte hem. Jag är rädd att det lät som det men jag ser fram emot att hitta ett jobb och lära känna mer av Frankrike och allt här. Sedan vill jag inte att det ska låta som att ni ska tycka synd om mig haha jag ville bara säga sanningen om hur det går här och sen berätta hur det kommer gå med tiden när jag är här om jag klarar mig igenom min ekonomiska kris och hur jag gör för att hitta jobb osv. Ville bara säga det för det kändes dumt :)

Dagens


Här är jag idag jag har ett par tajts jeans från gina och vanligt svart linne och en kofta från h&m. Egentligen tycker jag inte såmycket om det mönstret på tröjan men i denna färgen var det coolt. Man måste ju ha något anorlunda iblan :D



Jag och min mini spegel som jag alltid har
i väskan den är  vacker faktiskt jag köpte
den i en liten affär i Paris. Bra att ha!


Sanningen om hur det verkligen går för mig i Paris

Hej, en del som har läst min blogg tycker att det verkar som att jag har jätte kul och att jag hittar på en massa saker. Jag har faktiskt inte riktigt så kul faktiskt och jag gör heller inte så mycket som jag önskar jag hade. Jag ska berätta lite kort om min vecka så ska ni få se:

Måndag- Åkte in till Paris,concorde där jag skulle börja min första dag på jobbet men det blev inget av det som jag skrev innan. Så jag åkte till Svenska kyrkan som ligger på rue Médéric vid metron courcelles där kollade jag om det hade kommi tnya jobb annonser.Sen gick jag istan resten av eftermiddagen jag verkligen älskar att gå i stan och köpa nya kläder men det dröjer ett tag tills det får lov att hända igen. Sen åkte jag hem och jobbade i familjen mellan 18.30-21.30 som jag gör varje mån-fre. Efter det kollade jag på one three hill en av mina favorit serier.

Tisdag- Vaknade segt som vanligt det tar mig massa tid att vakna på morgonen det är så svårt jag vill bara sova vidare halva dagen men det är inget bra så jag tvingade mig att vakna. Sen skrev jag ut några cv hemma och skulle sen vidare till simmhallen.Men just när jag skulle gå så ringde Therese och sa att hon inte hade lust att gå till skolan så jag träffade henne istället. Men innan jag gick så pratade jag lite med trädgårdsmästaren och han gav mig en adress till en skola där jag skulle söka jobb. Sen snabbade jag iväg till mc donalds där jag mötte therese hon bjöd mig på mat sengick vi en lång promenad i Versailles parken. Efter det åkte jag till den här skolan där jagsökte jobb. Sen hem jobbade i familjen och sen kollade jag lite på min andra favorit serie 90210.

Onsdag- Började köra pojken till hans fotboll kl 13.30 sen körde jag hit och dit och fram och tillbaka hela eftermiddan. Nu har jag faktiskt blivit duktig på att köra här jag har inga problem att starta i bakar som jag hade i början. I skåne finns det inte äns små kullar och här går det upp och ner lite hur som helst så nu är jag vann. Och jag är vann vid att gasa ordentligt för annars blir dem där bak sura för det tar för lång tid att komma igång. Hahah det roliga är att jag inteär rädd att bli påkörd utan att dem andra bilarna ska bli sura på mig för att jag är för långsamt eller står fel det är faktiskt lite skrämmande. Jag var bara hem resten av tiden och kollade om jag kunde hitta jobb på internet.

Torsdag- Jag och Therese åkte in till Paris och satt oss en stund i gräset vid Champ de Mars det ligger precis vid eiffeltornet. Sen åkte Therese till skolan och jag till svenska kyrkan jag skulle bara hämta en ny tidning som har kommit ut nu det är en tidningför folk från andra länder som söker jobb. Jag gick till en jätte mysig park som ligger nära svenska kyrkan den heter Parc Monceau där satt jag mig och kollade jobb annonser jag hittade rätt många intressanta. Efter det träffade jag Therese en stund på hemvägen (vi bor rätt nära varandra) vi pratade om killar här i Frankrike dem är väldigt konstiga vill jag säga. Vi kom fram till att vi tror att man ska vara i ett förhållande bara för att här men att dem egentligen inte vill. För alla flörtar här men sen visar dig sig att dem är i ett förhållande förutom dem sliskiga som är desperata verkar det som dem får man nästan gömma sig för när dem går förbi en på gatan.haha. Jag gick sedan hemför jag skulle köra Roland till bion sen mötajag Therese igen det var jätte fint väder igår ca 25 grader på dagen och på kvällen var det 22 grader det var så sköntså vi ville bara vara ute. Vi har kul tillsammansoch vårt äventyr till monoprix haha.

Fredag- Nu är klockan 15.30 och jag har inte gjort mycket idag jag har kämpat några timmarför att fixa en sak med min bank sen bara fixat mig och skrivit. Therese ringde innan och ville hitta på något men jag har absolut inga pengar vilket är mycket hemskt så vifår se hon skulle ringa kl 16 så skulle vi se.


Min Ekonomi= Dålig


Jag kom för en månad sen och jag fick pengar av min mamma och lånade pengar av min pappa och nu är allt slut och jag har inget jobb. Så det är inget kul jag kan inte göra något jag kan inte äns köpa nytt balsam och tamponger. Jag skriver detta för att ni ska veta att det inte är så jävla lätt för alla att handskas med pengar. Jag har faktiskt lite problem med det så fort jag får pengar slösar jag bort allt. Så nu är det dags för mig att bli ekonomisk jag ska skärpa mig.Jag har tagit ett ordentligt snack med mig själv för detta får inte hända igen. Jag har ingen aning om när jag får pengar nästa gångoch jag har en massa planer som jag vill göra där man måste ha pengar. Jag har inga pengar för att köpa en biljett hem och jag tänker inte fråga mina föräldrar igen aldrig så jag tänker stanna härtills jag har pengar. När det gäller mat så är jag rätt duktig på att glmma bort att äta och jag kan gå länge utan att äta. Så det ända jag kan göra nu är att söka ett jobb och jobba och lämna tillbaka mina lån och sen spara. Det kommer ta lång tid innan jag kan köpa nya kläder och gå till frisören :( men så är det vi får väl se hur det går i fortsättningen men jag hoppas att detta löser sig snart för detta är inget för mig.

Snart kommer fortsättningen på hur resten av fredag var och sen lördag söndag så ni får se hur en hel vecka har varit för mig.



Här är bilder från i Torsdags!


Här är Therese hennes kläder tycker jag om det ser färgit och sommrigt ut men inte för färgigt och sommar är det ju nu! Hon har en härlig tunkika från promod, svarta tygskor från h&m och en fin liten väska från h&m.



Här är jag, jag fryser rättlätt av mig när det kommersmå vindar så jag var tvungen att ha en kofta men den var ljusblå lite sommring också  den är från en affär som heter Vertbaudet  dem säljer barnsaker och mammakläder där så koftan är  egentligen  till gravida men jag tyckte den var snygg.Ibland kan man hitta fina mammakläder tex på h&m, nu menar jag  tröjornaoch inte byxorna haha. Sen har jag ett par miss sixty jeans och ballerina från h&m.









Här är vi båda och eiffeltornet


Helt sjukt

Igår så gick jag och Therese i versailles parken en lång promenad, när vi kom litelängrener där det inte fanns så mycket folk såvar det en anka med sina 6 ankungar. Dem simmade runt fridfullt i den stora dammen men så började den vackra svannen atackera dem och ankmamman blev ju rädd och försökte skydda sina ungar men lyckades inte. Helt plötsligt så fångade svannen en liten ankunge i munnen och svalde den :-O helt sjuk jag har aldrig sett något liknande. Jag visste inte äns att dem gjorde så. Svannen bara sträkte på sin långa hals och mansåg hur ankungen åkte ner genom halsen usch vad jag äcklas av hela grejen.

Men igår så ringde det en man som berättade lite om ett jobb som jag har sökt det är som assistent till en läkare/ tandläkare. Detta jobbet ska vara något väldigt seriöst för dem vill utbilda mig och ge mig ett diplom jag vet inte om det är rätt ord på svenska men ni forstår säkert ända. Jag är faktiskt väldigt intresserad av det men det är nog inte möjligt för den korta tid jag stannar men han skulle ringa tillbaka till mig i nästa vecka så att vi kunde bestäma en tid för intervju såinget är säkert än. Mitt liv är inteså bra just nu med planer och så, så detta kanske skulle kunna öppna en ny dörr för mig. Jag menar jag kan stanna här ett år och jobba där såkanske jag kan få bättre jobb i ett annat land sedan. Theresemin närmaste kompis här i frankrike hon har en kompis som bor här hon delar lägenhet med några andra tjejer och hon ska åka hem till Sverige i några månader så då hade jag kanske kunnat ta hennes plats sålänge och sen hitta något annat. Jag hade inte alls tänkt mig stanna längre än till sommaren här men det är ju bättre att vara kvar här med ett bra jobb än att åka hem och känna mig helt vilse och inte veta vad jag ska göra. Men jag får se vad som händer med tiden.

När jag började med denna bloggen var det meningen att jag skulle skriva om mitt liv och hur det gick för mig här i Frankrike. Men jag ville också skriva lite om modet i Paris men jag har inte gjort det än men jag ska börja nu. Jag älskar kläder och skor jag tycker om att blanda  olika stilar. Jag menar att verkligen gå in för en still, att ha olika olika dagar tex vara väldigt elegant en dag och nästa dag ha en indianstill eller hippistill. Jag är inte såjagönskar att jag var men eftersom jag inte har så mycket pengar blir det att jag alltid köper det vanliga vilketär dumt. Men nu ska jag börja oservera och fota så ni kan se.


Jag älskar hundar!

Jag verkligen älskar hundar av alla sorter. Jag har alltid haft en hund sedan jag var liten så jag är vann vid att alltid ha en  att alltid säga hej till varje morgon. Det är svårt att förklara för dem som inte har en hund kan inte förstå men man känner sig mindre ensam med en. Så imorse när jag vaknadefick jag precis vad jag behövdeträdgårdsmästarens lilla hundstod vid ingången hon bara satt där så söööt. Så jag gosade lite med henne hon är liten och lurvig man ser inte äns hennes ögon jag hade velat sätta dit en fin tofts på henne men då kanske intehennes ägare hade blivit glad. När jag sedan satt mig ner på en stol så hoppade hon upp i mitt knä ni vet så där som dem små stads hundarna gör.


Här är hon Sisi heter hon lite konstigt för att vara en fransk hund.
Jag försökte lyfta upp lite av hennes hår såman skulle se henne.




Här är vi jag ser lite galen ut för jag har inget smink på mig och jag har
precis vaknat men så är det ibland.




Just nu väntar jag bara på att mamman ska vakna kl är redan 11 men hon sover rätt länge vilket jag tycker är bra. För igår sa hon till mig vilken tid brukar du vakna så sa jag vid 9 tiden lite rädd för att hon skulle tänka men oj vad sent som vuxna brukar tycka men hon sa bara nej men sov till 10  så ses vi då. Hon ska ju hjälpa mig med jobb nu på morgonen det är därför jag väntar sen ska jag ut och lämna cv och sen gå och simma Sen får jag se på torsdag ska jag nog gå till ett museum för dem har en speciel utställning med claude monet som jag gärna hade velat  se annars har jag inte så mycket planer. Det känns lite bättre nu än igår men fortfarande jobbigt. Vi hörs snart igen

Allt känns dåligt just nu!

Idag vaknade jag vid 8 tiden duschadefixademig och åkte iväg till jobbet det skulle vara min första dag så jag var glad det skulle bli kul tyckte jag. Men jag komframen timmeför tidigtså jag gick in i en gatainärheten och köpte mig en baguette och en juice det var intesådyrt baguetten kostade 4 euro. Men eftersom jag var så tidigt tänkte jag att jag lika bra kundesitta där en stund. Det var ett jätte fint ställe där satt bara massa rika amerikanare. När jag skulle betala kostadedet 15 euro helt jävla sjukt 10 euro extra för att sitta däroch det var mina sista pengar också så det var inte kul. Det var ett fint område där iallafall det var vid concord nära operan tror jag. Det låg massadyra affärer där som maxmara och massa annat som jag inte kände till.I ett fönster stod dettotal utförsäljning aftonklänningarför bara 2500 euro så det var inteprecis ett område som jag passade in i. Men kl blev 11 och jag gick till jobbet när jag kom dit sa chefen bara tyvärr men personen som ska lära upp dig är inte här så du kan inte börja nu. Jag frågadeom jag skulle stanna i området ifall han skulle kommatillbakaså sa han nej jag ringer dig i nästa vecka hejdå. Jag tycker det är jätte dålig still jag menar i 2 veckor har jag väntat på detta jobbet jag kunde ha sökt ett annat jobb istället. Så jag gick besviken till parken som låg precisbredvidoch satt mig på en stol bredvid en fontän i solen en stund innan jag gick vidare till svenska kyrkan. Där kollade jag efter lite annonser en var som assistent till en tandläkare man behövde inga erfarenheter så jag ringde dem och dem skulle ringa tillbaka till mig. JAg gick lite i stan efter det var inte alls kul jag hittade en massa fina kläder som jag inte har pengar till att köpa. Just nu går min ekonomi skit dåligt jag har inga pengar kvar inget alls. Jag vet inte hur jag ska klara mig och jag fattar inte hur allt har kunnat försvinna ockej jag har köpt mat och jag har gjort rätt mycket saker här sedan jag kom men detta är skam. Jag vågar inte tänka på framtiden jag har inteäns råd att ladda på min mobil så jag kan ringa jobb annonser men såär det jag får skylla mig själv. Men det känns bara jävligt jobbigt nu vet jag inte äns varför jag kom hit allt känns bara onödigt. Jag har slösat merpengar än jag har och jag har tråkigt här under dagarna. Det löser sig säkert med tiden men just nu känns det inte kul alls ska jag bara vara här och rutna? jag har ju inga pengar såjag kan inteänsträffa kompisar för att gå ut och fika eller något. I familjen är det inte så lätt heller pojken som jag tar handom vill inte lyssnapåmig alls. JAg har försökt säga till honom snällt argt bestämmt inget fungerar.Minaända uppgifterär att få honom att spelasin fiol och bada och ätaoch när jag inteäns fårhonom att göra det känns det rätt pinsamt när mamman kommer hemoch frågar hur det har gått. Men jag har börjat prata mer med mammanså det känns bättre hon är jätte snäll. Ikväll när vi pratade sa hon usch nej det jobbet är ingetbra du får hitta ett nytt sådana människor vill man inte prata med. Sen sahon lite ställen där hon tyckte jag skulle fråga om jobb. Hon skulle också prata med trädgårdsmästaren om det gick att jag skulle vara assistent på hans skola det ligger rätt nära här och där får jag prata franska så det är bra, jag skulle jobba till kl 18 där och sen hinna hem till 18.30 så jag hoppas det går. Imorgon skajag vakna rätt tidigt för kl 10 ska jag och mamman ringa trädgårdsmästaren tillsammans sen ska jag söka jobb och sen gå och simma :). Jag hoppasatt allt löser sig bättreför er som läser:)


Jag skulle egentligen sätta in lite bilder från idag när jag var i parken men det gick inte så jag sätter in dem imorgon


Min helg

Denna helgen har varit lång eftersom man var ledig på fredag också, familjen åkte iväg på fredag morgon till deras hus som jag inte riktigt har förstått var det ligger och dem ska kommahem ikväll (söndag). så på fredag skulle vi ut till ett ställa som heter Mix så jag gick till marknaden vid 12 tiden och köpte 2 kilo jordgubbar, lite nötter, ost och två baguettersom vi skulle ha till kvällen. Kl 18.30 var jag hemma hos Therese och plattade hennes hår sen kom resten vid 19.30. Vi var 8 svenska tjejer och en italienska så vi satt och snackade och åt av allt det goda sen åkte vi iväg vid 10 tiden så var vi framme kl 11 i monparnas där mix låg.Det var ett rätt stort ställe med massa folk det var helt fullt och det var folk från alla olika länder som pluggar i Frankrike. Det var rätt kul för man kunde fåett klistermärke sommankundesättapå tröjan med föaggan från sitt land så att man då kunde se vilka som var från sitt eget land. Det var en kul kväll det är ett ställa jag hade kunnat gå tillbaka till. Under lördag och söndaghar jag inte gjort något specjag har bara varit hemma och kollat på tv och film och lagat en massa mat. Imorgon är det min första dag på jobbet jag är lite nervös men jag tror allt kommer gå bra. Nu ska jag snart sova men jag skriver imorgon hur det gick på jobbet. Ha det bra.





RSS 2.0