Bonsoir

Sådär nu har jag lärt mig att säga bonsoir (god kväll) atomatiskt på kvällarna istället för bonjour.

Idag vaknade jag vid halv 9 fixade mig snabbt och skulle ivåg för att gå på stan med Therese vi var båda shopping sugna. Det tog mig en himla tid att komma till tågstationen för allt var blokerat jag vet inte riktigt vad som hände, en äldre dam sa till mig och en annan tjej som väntade på bussen att  vi skulle observera mer det var nämligen det smartaste hon hade lärt sig av hennes mamma. Men iallfall innan jag åkte iväg med tåget så beställde jag en tid hos frisören för klippning och färgning. Jag vet att mamma kommer nu tänka färgning igen! Men jag är så trött på det blonda och jag vill ha kortare hår. Jag och therese åkte till les Halles som ligger vid chatlet therese köpte en halsduk eller skavs kanskedet kallas när detär till sommaren och jag köpteen kofta och en klänning. Sen gick Therese till skolan och jag åkte till frisören, jag vet faktiskt inte om jag blev nöjd men jag tror det. Jag är så van att inte bli nöjd med mitt hår dem första dagarna så jag försöker att ta det lungt och känna efter dem första dagarna vad jag tycker :). Sen åkte jag hem och jobbade till kl 9 i familjen. Eftersom det är valborg idag skulle dem båda Theresorna ut och kolla på elden som svenska kyrkan hade ordnat sen vidare ut. Jag skulle egentligen inte ut med dem men när jag slutade hade jag ingen lust att sitta hemma så jag bestämde mig för att åka och träffa dem. Mitt tåg skulle gå kl 21.50 jag kom till stationen kl 21.51 och missade den precis och nästa gick inte fören efter en halvtimme så det kändes inte lönt längre det blev för sent. Det var rätt så störigt för det hade säkert blivit kul, men jag gick istället till mc och köpte en stor mjukglass hahah fast jag har inte fått ont i magen så det var värt det. På torget i versailles så var det en utomhus konsert det var massa ungdommar där så jag stannade och kollade en liten stund men det var inget som intresserade mig så jag gick hem. Så nu sitter jag här i mitt rum  och skriver jag ska snart kolla på en film och sen sova. Imorgon ska  vi ut  vi blir många svenskar så det blir kul. Vi skagå till en erasmus fest på monparnass, det är för dem som kommit ffrån utlandet till paris för att plugga. Så om man har ett utlänskt id kort så får man komma in gratis och sen får man en lapp med sitt namn och vilket land man kommer ifrån.

Svar: Jag har sätt bättre konst på gatan haha jag skojade men jag tyckte mycket bättre om d´Orsay fin byggnad stort men inte för stortman hann kolla på allt och en fin lokal.

God natt!

Louvre

Jag var på muset louvre i fredags det var gratis eftersom jag är under 25år. Det är så himla stort så man orkar inte kolla på allt det är inte mitt favorit museum. Konsten är bra men jag har sett bättre, vi kollade på den romerska och grekiska konsten. Såklart på Mona Lisa och sen kollade vi på Napoleons lägenhet sen orkade vi inte mer så vi gick hem och somnade nästan direkt. Vi hade gått runt hela dagen, vi började med att gåen runda vid la defanse och kollade på den nya triumf bågen sen åktevi vidareoch kollade på den riktiga triumfbågenvi gickupp därockså. Sen gick vi hela vägen ner längs champs elysées till Louvre.

Utanför musee du louvre

 



Uppe i triumf bågen


En hemsk eftermidda!!

Idag skulle jag åka och hämta roland där han spelar fotboll. Jag skulle vara där kl 17.00 men kom fram 18.30 det var hemskt jag körde vilse och visste inte alls var jag var  jag körde fram och tillbaka i två timmar. Jag körde till och med in på en enkelrktad gata där jag inte fick köra in med meningen förjag orkade inte köra runt och komma vilse igen. Men jag lyckades ta mig fram helt själv men det tog tid, det känns också väldigt dumt för han missade sin körsång och vi kom inte hem fören 19.30. Det var kö hela vägen hem och en större del av vägen dit. Paris är heltförstort massa jävla bilar överallt som åker hur dem vill. Sitter man inte fast i en bilkö sitter man trångt bland massor med folk i metro som är sura. Men så är det. Men på vägen hem så lyssnade jag och Roland på franska klassiker det var rätt kul, det fick en att ha velat bli uppvuxen i Frankrike så man kändetill allt det där.

Eftersom min syster var här med sin pojkvän så har vi gjort mycket och jag har inte haft tid att skriva i min blogg så jag ska försöka komma ifatt nu. Vi var uppe i triumf bågen, gick runt i montmartre, var på louvre, var på marknader ochbara gick rjunt mycket.

Snart ska jag gå och lägga mig, imorgon ska jag försöka hitta en frisör och sen gå i stan lite. Sen ska jag ut med några kommpisar jag får se hur det blir för det är valborg imorgon så svenskakyrkan skulle ordna en brasa och sen skulle vi svenska tjejer gå ut och festa. Men vi ska ut på Fredag också så vi är inte säkra hur det blir imorgon vi får se =)..

En bra dag

Idag vaknade jag och va glad sådana dagar är sköna. Det är strolande väder och jag ska snart laga någon lunch och äta ute. Jag pratade med Monique som bor här och frågade om det var okej att min syster och Luciano sov här och det gick jätte bra och familjen hade det jätte bra i Spanien. Jag frågade om det fanns något mer jag kunde hjälpa till med här eftersom det kändes lite dumt att inte göra något alls, hon bara skrattade och sa att det inte fanns så mycket att göra. Jag skulle ju baka bröd idag men det blev inte så lyckat haha jag förstår inte alls hur man gör bröd med pulverjäst och jag hittar inget bra recept heller så jag ska gåoch handla bröd istället. Jag brukar inte ge upp så snabbt det är bara när det gäller mat så det får bli pannkakor iställetsom jag har gjort minst 100 gånger och en krabb salad.

Min mamma frågade om det inte var bra att jag kommit tillbaka till Paris och det tycker jag =) jag undrar omjag fortfarande hade legat i min säng och ruttnat där hemma.Här gör jag lite mer saker och jag har fått ett jobb och ett reserv jobb.Trädgårdsmästaren här jobbar på ett annat ställe under dagarna och undradeom jag vill jobba där som receptionist och svara i telefon. Men jag ska börja jobba på en exchange office den 4 maj och se hur det är först. För dem kunde fixa så jag kunde jobba dem tiderna jag kunde utan problem. Eftersom jag måste vara här tidigar på onsdagar och vara här varje kväll. Det är inte alla jobb som hade gått med på det så jag är jätte nöjd.
Det kom precis hit en kvinna och levereade massa lavendel växter så jag hjälpte henne och hon tyckte jag pratade bra att jag hade ett  helt otroligt uttal så det var kul att höra. Men nu ska jag iväg jag måste bara säga en rolig sak  först, igår skulle jag ut och springa med Therse i skogen och detären bit till henne så jag tog sparkcykeln till henne men denna gången var jag själv så det var lite pinsamt haha. Jag hade träningskläder på mig och sparkade för fullt på en liten sparkcykel jag måste sätt ut som 14 år man skulle aldrig kunna gissa att jag har körkort när jag sparkar på den där saken haha.


Nathalie a la trotinette


Heeej

Hej, Idag har jag varit i Versaille parken med Therse och Frederika det var jätte varmt ute vi satt precis vid en sjön. Fredrika har gått i en konst skola i Venedig omjag förstod rätt så hon har ritat mycket hon ritade ett porträtt av mig och ett av Therese det var kul. Sen gick jag och handlade jäst och grönsaker, jag ska baka bröd imorgon och göra fyllda baguetter. JAg hoppas att jag verkligen kommer göra det förjag tycker inte alls om att baka så vi får se. Igår upptäckte jag att dem hade en trädgårds mästare när jag kom vid 17 tiden så jobbade det en man i trädgården, han berättade att han ofta var där och att han hade nycklar till huset. Han hade en jätte söt liten hund som heter sisi den är så söt jag lekte lite med den. Det är helt galet så mycket folk dem har som jobbar för dem. Det är den portugisiska städerskan som är här mån,tis,tor,fre mellan kl 9-12.30 sen kommer Lillian som är som en hushållerska/kock direkt när städerskan har gått hon lagar mat och fixar en massa annat här. När lillian slutar kl 18.30 så börjar jag med att ta hand om den yngsta pojken och äta med dem osv tils ca 21.30 när han går och lägger sig. Sen har dem också trädgårdmästaren som är här på eftermiddagarna och fixar allt i trädgården och andra saker som tex har gått i sönder i huset. Haha det ärmycket tycker jag fast när man tänker på en familj med massa tjänare så tänker man på en snobbig stel familj som inte gör något själva men så är dem inte alls dem är jätte snälla avslappnade och gör ändå mycket själva. Dem reser jätte mycket och gör mycket med sina barn. Nu när demär i Spanien är jag självi deras hus det är läskig tycker jag själv i ett stort hus fast jag har larmat huset så omnågon kommer in går larmet. Fast det är ändå läskigt för vad ska jag göra om larmet går mitt inatten det är inte precis som att polisen skulle komma hit på 2 sek, jag skulel nog gömma mig i garderoben och vara helt skräckslagen.

Idag skulle jag ha gått på en jobbintervju inne i Paris på en restaurang men jag gick inte för att det tar 2 timmar att komma dit så det blir för mycket att resa 2 timmar dit och 2 timmar hem varje dag. Så jag är nöjd med det jobbet jag har fått det är bra betalt också och jag vill lägga undan pengar så det blir bra, jag ser fram emot att börja. Imorgon kommer anouk min syster och hennes pojkvänn och på torsdag kommer en annan kompis så jag kommer nog inte skriva fören på måndag när alla har åkt hemma. Jag ska försöka se mer av Paris det jag inte har sett än, jag skulle gärna vilja gå till le louvre med Anouk så jag hoppas inte det ärför lång kö dit det ärju turister överallt nu när det är vår det är lite jobbigt. Nej men nu ska jag gå och ta ut marvinet en stund innan jag går och lägger mig, det är så synddem har ett marsvin i en liten bur här han blir deprimerad och vill inte ätaibland detär hemskt hur kan man göra så mot ett litet djur den har inga kompisar eller något. Vi ses snart igen puss och kram.


Här är från igår vi satt som många andra i gräset vid eiffeltornetoch hade
med oss fika.




Här är från idag






Här är porträttet av mig, jag tycker inte det är jätte likt men det va roligt att få en sådan bild ändå




Champ de Mars

Idag blev det piknik vid eiffel tornet, Champ de mars det var såhärligt skinande sol och minst 20 grader. Det var Therese, Frederica, Stephanie och jag. Det var så mysigt att bara sitta där i solen och kolla på allt folk, det är mest turister där. På vägen hem satt det två svenska killar i metro som vi började prata med för det är ju alltid kul med svenskar när man är i ett annat land men dem var såtråkigt så det inte var sant så Therese blev inte glad haha. När jag komhem och kollade min mail så hade jag fått ett mail om att jag ska gå på en tilljobb intervju imorgon på en restaurang så jag ska gå och se hur det är det kanske ärnågot jag skulle trivts bättre med jag får se imorgon. Jag är inte så nervös intför jobbintervjuer här jag tycker bara det är kul och spännande. Men nu måste jag snabbamig ut för jag och Therese ska ut på en promenad eftersom det är såfint väder :D. Men här kommerlite bilder från igår när vi åkte spark cykel och när vi åt midda ute.
















Imorgon ska jag sätta upp fler bilder från idag =)

Sparkcykel i Versailles

Nu har hela familjen åkt iväg och ska vara borta i en vecka så Therese, Fredrika och jag ska ha en mysig middag här ikväll med vin. Men när kl var lite innan 12 så kom vi på att vi måste snabba oss till den enda mataffären som är öppen på söndagar men som stänger 12.30 så vi tog varsin sparkcykel och sparkade iväg till affären vi hann i tid och köpte vad vi behövde. På vägen dit var det regnit och kallt men när vi var på väg hem börja det bli lite sol och varmare så vihoppas på att det kanskekan bli en ute midda ikväll:-D.
Igår skulle jag börja min första dag på mitt nya jobb men när jag kom dit så sa chefen att det var bättre att jag började den 4 maj kl 11.00 så det ärom två veckor det är lite synd  för jag hade velat börja rätt såsnabbt men då får jag försöka se så mycket som möjligt av Paris medans jag är ledig. Det är på en exchange affär som jag har fått jobb på och lönen var faktiskt bra om jag förstod rätt så jag ska jobba där hela maj och juni så jag kan spara ihop pengar till sommaren. Det ska bli skönt att äntligen få jobba och få in pengar.


Jag har fått ett Jobb :-)

Igår under dagen hade jag sett en annons om ett jobb i en turist shop så jag ringde dit men kom till telefon svararen så jag lämnade ett medelande och sa att jag var intresserad. På eftermiddagen ringde en man som pratade engelska upp och ville att jag skulle komma på intervju idag kl 09.15 medmitt cv och en kopia på mitt pass. Så jag gick dit lämnade mitt cv och skrev upp vilka tider jag kunde jobba och för ca 1 timme sedan ringde den engelska mannen upp mig och sa att jag har fått jobbet. Så det va kul att höra jag ser fram emot det jag ska börja redan imorgon dem ska visa mig hur det går till kl 12 ska jag vara där. Jag vet ingenting om jobbet än han ska berätta mer imorgon men det såg ut att vara ett ställe där man växlar pengar men jag får se mer imorgon det ska bli kul.
Annars idag har jag varit på ett ställe i Paris där dem har en stor marknad jag tycker det är kul att gå runt på marknader för dem har allt massa frukter, köt, fisk, skor, kläder och massa olka folk så det är kul att bara gå runt och kolla. Idag var det rätt kallt bara 13 garder men det ska bli18-20 snart igen. Ikväll ska jag nog inte göra så mycket kanske kolla på en film och sova tidigt eftersom jag ska jobba imorgon. Imorgon åker familjen till Spanien i en vecka, så jag och Therese ska vara härpå kvällen och kanske ha grill kväll ska bjuda några andra tjejer också. Men imorgon ska jag skriva mer om hur det har gått på jobbet.


Här är jag lycklig utanför huset ska snart sätta upp lite bilder på mitt rum så ni kan få se det.


Attia 20år

Idag fyller min bästa kompis attia år :-D hon fyller hela 20 år det är sjukt vad tiden går snabbt snart är det min tur haha.
Idag var jag på simhallen och simmade utan stop i 45 min det kändes bra jag har gått en massa när jag är här också. Jag ska börja simma och springa ofta jag måste få bättre kontition den jag har nu är hemsk. Therese är så rolig för när jag var hemma i Sverige och pratade med henne i telefon så sa hon till mig jätte glad du jag vet ett sätt hur man kan planka in på simhallen haha så nu har hon lärt mig. Idag har jag varit hemma och ringt och skickat en massa cv så jag hoppas på något svar snart. Jag strykte lite till familjen också jag tycker om att hjälpa till här för dem blir glada för det. Ikväll ska jag kanske vara barnvakt till pappans systers dotter men jag har  inte fått svar än  men jag hoppas det går. Men nu ska jag iväg och promenera lite. Ha det bra.


Här är jag och Attia hon kommer bli sur för jag satt upp denna bilden  men det var den ända jag hade på henne så jag bryr mig inte haha.

Grattis på födelsedagen Attia



Jobb sökandet i Paris

Idag var jag här i området och sökte jobb, jag söktepå ett cafe där dem verkade behöva någon men hon var osäker på grund av min franska jag blir lite nervös när jag skafrågaså jag hittar inte orden lika bra. Så jag får öva mig på det och om dem säger något om mitt språk får jag övertala dem annars kommer jag aldrig att få något jobb. Men imorgon ska jag gå med pappan i familjen och fixa mitt metro kort sen ska jag åka till ett köpcenter och söka ordentligt. Vädret här är så skönt idag var jag och Therese i Versailles parken och hade piknik man kunde ha t-shirt på sig och det var ändå varmt. Det är sommar här :)  Jag trivs bättre i familjen nu det är ju alltid lite jobbigt i början men alla är jätte trevliga, pappan i familjen är alltid glad och frågar hur jag har haft det. Jag fick påskägg av mamman och en liten påskharre och av Lillian som också jobbar här under dagarna med att laga mat och en massa annat fick jag en påse med jätte god choklad. Hon är så snäll Lillian dem hade sagt till mig att hon var jätte sträng så jag inte skulle bli rädd men hon är så snäll hjälper mig om jag behöver något och kallar mig sin lilla älskling haha.


Glad påsk på er alla!

Champange




Under påskhelgen åkte Therese, Terese, Ida och jag till Champange, Reins för att upptäck lite mer utav Frankrike. Det var en trevligt helg vi bilade dit och bodde på ett hostel som var helt okej. På lördagen när vi kom fram gick vi runt hela dagen och kollade på katedralen som är jätte stor och en massa annat. Sen satte vi oss på en jätte mysig uteservering och åt det va stålande sol och alla var glada. På söndagen gick vi på en champange visning, vi fick se hur det går till att tillverka champange och sen fick vi smaka på tre olika sorters champange.






På måndagen åkte vi vidare ut på landet och kollade på vin odlingar det var så fint, jätte fin natur.



Här är jag bland vin odlingarna mitt på landet i Champange.




Här är vi alla fyra som var med på resann :D





Här stannade vi på en fika och kollade på utsikten här.

Torsdag

Idag åkte jag in till Paris med Therese vi åkte till la Defance det är mini New York där haha jag lämnade mitt cv på Zara och sen gick vi runt lite. Therese köpte ett par nya skor och sen åkte hon iväg till skolan. Jag åkte till svenska kyrkan och kollade efter annonser ifall någon skulle behöva barnpassning. Jag hittade två pärmaren med barnpassningsjobb och en med andra jobb. Det fanns två restaurang jobb och ett jobb på dagis men det va bara 3 timmar i veckan. Sen kontaktadet jag två tjejer som skulle starta ett nätverk för svenskar som söker jobb i Paris så jag får se hur det går till.

Idag var det varmt det var 20 grader det är så skönt med värme speciellt efter en lång vinter. När jag började jobba kl 18.30 blev det lite jobbigt jag bara stod som ett frågetäcken och visste inte alls vad jag skulle göra eftersom pojken redan hade gjort sina läxor och han höll på att göra något med sin syster men sen fick jag han att spela piano och städa sitt rum det är svårt för han vill aldrig lyssna. Sen åt vi vid åtta tiden ute i trädgården det va fortfarande sol och varmt. Jag vet inet riktigt vad jag tycker om att bo hos denna familjen eftersom att det inte alls finns mycket att göra så jag känner mig bara dum. Dem andra barnen är nästan lika gammal som jag så dem klarar ju sig själva och det gör den 10åriga pojken också tycker jag. Men själva familjen är jätte snälla och trevliga, demär avslappnade och gör lite vad dem vill. Jag pratade lite med issor hon är 18år och pluggar medicin på uneversitetet hon sa att det är jätte svårt första året är ett typ av test dem är 133 i klassen och bara 33 går vidare annars måste mangå om så hon har väldigt mycket att göra .


Imorgon är det fredag då jobbar jag till 21.30 och sedan ska jag träffa therese jag ska sova hos henne sen ska vi vakna tidigt på lördag morgon och åka till en annan therese för vi ska bila till en stad som heter Champange det är där dem tillverkar champange så vi hoppas att viska hitta någon champangeprovning det skabli kul. Vi blir 4 tjejer och vi ska bo på hote lhaha. Jag kommer hem på måndag då har barnen 2 semester lov första veckan ska pojken åka till Englad med sin kör grupp pch andra veckan ska hela familjen åka till Spanien så jag blie ledig då förhoppningsviss hittar jag något jobb till dess. Den 22 april kommer min syster Anouk och hennes pojkvänn Luciano hit och ska stanna 4 dagar :D jag längtar jag skaförsöka hitta på mycket saker dem kan göra.

Innan idag pratade jag med min mamma dem är också i Frankrike fast i Provance demkollar på hus dem ska köpa ett hus där nere och och några år ska demflytta dit jag ärså glad för jag vill så gärnabo i Nice så jag kanbörja med att bo hos dem haha :) fast bara deminte flyttar ditt direkt kommer kännas konstigt att inte ha något att komma hem till i Sverige.





Här är mini New York,där är så konstigt för övriga Paris ser inte alls ut såhär.





Här är jag och Therese det va svårt att se så mycket sol det var, och Therese är lycklig med hennes nya sko i handen hahah





Jag i la defance

Onsdag hos familjen de la fresnay

Idag var jag bara hemma på förmiddagen och letade jobb på datorn och jag förstod inte mycket och det verkade inte finnas något heller sådet känns jobbigt. Sen på eftermiddagen så skulle mamman Monique visa mig vägen till barnens tennis som jag ska köra dem till på onsdagar det känns lite läskigt att köra i paris. Sen skulle mamman gå till museumet d´Orsay med sin handikapp grupp hon jobbar nämligen med handikappade hon är läkare och ska få handikapade att röra sig och komma ut. Jag fick också förlja med till museumet fast jag gick runt själv eftersom det tar sån tid med gruppen. Det va ett jätte fint museum jag har velat gå hit innan så nu fick jag chansen att gå gratis också haha men det va verkligen helt otroliga målningar fast min favorit är Claude Monet. Själva museumet ligger i gammaltågstation tror jag det va så det är jätte fint där inna också.

Efterdet åkte vi hem igen så skulle jag köra den 16 åriga killen Carl-erik till sin tennis det va jätte läskigt att köra eftersom att jag är vann att köra med min pappas bil som är atomatare men den var manuelle så jag va ovann och plus att jag fick stanna för rött i massa uppförsbakar och jagkunde inte hitta dragläget så jag bara bakade bak på bilarnanästanoch alla tutade och blev sura inte alls kul ska jag säga. Men deras tennis klubb är jätte fintdet ligger i en park där har dem också pool som dem ska öpnna i April så Monique sa att jag kunde gå dit och sola och badamedans jag väntade på att dem va klara med sin tennis :D det ska bli skönt.

På kvällen när jag skulle få pojken att städa sitt rum, bada och sova blev det kaos han ville inte lyssna på mig alls så han kåste in sig på toaletten och vägrade komma ut det kändes jobbigt för jag är inte vann vid sånt. I den andra familjen jag jobbade hos var barnen jätte lydiga. Så jag får se hur det går dem andra dagarna men jag hoppas det blir bättre.



Här är själva museumet man ser att det har varit en gammal station.






Claude Monet






Les Romains de dégadeans

Couture Thomas 1815-1879
les Romains de dégadeanes




William Bougereau





Alexandre Cabanel 1825




Edgar Maxence 1893

Tillbaka till Paris

Nu är jagg tillbaka i Paris. För några månader sedan jobbade jag här som au-pair i en fransk familj i centrala Paris men jag valde att åka hem i december efter att bara ha stanna i 2,5 månader. Men jag ville komma tillbaka hit eftersom att jag inte hittar något jobb hemma i Sverige. Så nu är jag här och ska se hur det går, jag bor hos en halvsvensk familj i Versailles en bit utanför Paris där ska jag ta hand om deras 10-åriga son Ronald på kvällarna mellan 18.30-21.30. Familjen har två andra barn som är 16 och 18 demär jätte snälla. Så i den här bloggen ska jag skriva lite om mitt liv i Paris och hur det går med jobbsökandet.


RSS 2.0